Vooronder

Voor jong-volwassenen met autisme

Het Vooronder biedt wonen met begeleiding aan jong-volwassenen met autisme. We doen dit vanuit een locatie met 24-uurs begeleiding in Huizen.

Wie autisme heeft, kan onbegrip in de maatschappij tegenkomen.
Leven met autisme is niet altijd gemakkelijk. Het Vooronder biedt regionale begeleiding aan (jong) volwassenen met autisme. 

De locatie in Huizen ligt aan een hofje met parkeergelegenheid en een grote tuin. Een winkelcentrum en bushalte bevinden zich op steenworp afstand. Het centrum van Huizen ligt op ca. 2 km van de locatie. Deze locatie bestaat uit 14 appartementen, waarvan er 13 gebruikt worden voor bewoning en 1 als inlooppunt en kantoor.

Begeleiding

In de locaties wordt zowel individuele als groepsbegeleiding geboden. De begeleiding is zowel overdag als ’s avonds aanwezig.
’s Nachts is de begeleiding telefonisch beschikbaar.

Er zijn vaste inloopmomenten per dag, waarvoor een medewerker in het kantoor aanwezig is. Daarnaast is de begeleiding aanwezig bij vaste groepsmomenten en worden er individuele afspraken met de cliënten gemaakt voor begeleiding.

De begeleiding richt zich op ontwikkeling en participatie, soms is stabilisatie het hoogst haalbare doel. Daarbij is de wens van de cliënt het vertrekpunt. De begeleider stelt samen met de cliënt een plan op en brengt dit bij voorkeur in samenspraak met de familie en/of behandelaar en/of Wmo-consulent in uitvoering.

(re) creatieve activiteiten

We vinden het belangrijk dat de cliënten naar vermogen enige dagbesteding hebben, in principe buitenshuis. Waar nodig wordt begeleiding geboden bij het vinden van een zinvolle daginvulling.

Op de locaties vinden groepsactiviteiten plaats waaraan ook ambulante cliënten kunnen deelnemen. Zo worden er kooktrainingen gegeven of er wordt samen gegeten, er worden cliëntenvergaderingen gehouden en informele contacten gelegd tijdens de inloopkoffie.

Ook begeleiding thuis

Het Vooronder biedt ook regionale begeleiding aan mensen met autisme bij hen thuis in Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren.