Pater Wijnterlaan

Onze RIBW-woonvoorziening in Naarden biedt begeleiding aan mensen met psychische of psychiatrische problemen.

Locatie en dependances

De hoofdlocatie De Wending ligt op de rand van Naarden en Bussum aan de Pater Wijnterlaan, in de onmiddellijke nabijheid van bus- en treinstation, uitvalswegen en winkels. De Wending is een mooi, statig, authentiek pand dat een warme, huiselijke en gezellige woonomgeving biedt aan 17 cliënten. 

Daarnaast zijn er twee dependances met verschillende vormen van Beschermd Wonen:

  • Elise Dammershof in Bussum
  • Herensingel in Weesp (Groepsbegeleiding en Individueel Beschermd Wonen)

Begeleiding

In de hoofdlocatie aan de Pater Wijnterlaan in Naarden is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. Ook het kantoor van ons begeleidingsteam is hier gevestigd.

De dependance Elise Dammershof in Bussum beschikt over twee naast elkaar gelegen woningen waar per woning vier cliënten worden begeleid. Per woning voeren zij een gezamenlijk huishouden. Begeleiding wordt geboden van maandag t/m vrijdag van 08.30 – 21.00 uur, in het weekend en op feestdagen van 10.00 – 18.00 uur.

Dependance Herensingel in Weesp biedt aan vier cliënten groepsbegeleiding en aan vier cliënten Individueel Begeleid Wonen. Begeleiding wordt geboden van maandag t/m vrijdag van 08.30 – 21.00 uur, in het weekend en op feestdagen van 10.00 – 18.00 uur.

(re) creatieve activiteiten

We vinden het belangrijk dat de cliënten naar vermogen enige dagbesteding hebben, in principe buitenshuis. Waar nodig wordt begeleiding geboden bij het vinden van een zinvolle daginvulling.

Vanuit de hoofdlocatie aan de Pater Wijnterlaan in Naarden worden een paar keer per jaar activiteiten georganiseerd zoals een gemeenschappelijke vakantie, een barbecue of een gezellige familiedag. Daarnaast organiseert de activiteitenbegeleiding 16 uur per week diverse andere activiteiten in overleg met de cliënten.

De reguliere dagbesteding van de cliënten vindt in principe buitenshuis plaats.