Hoge Naarderweg

Zelfstandig waar mogelijk,
begeleiding waar nodig
Onze woonvoorziening voor begeleid wonen in Hilversum biedt in totaal 35 woonplekken aan mensen met een psychiatrische diagnose.

Locatie en dependances

De woonvoorziening Hoge Naarderweg in Hilversum ligt in een rustige omgeving en is gelegen aan een woonhof, met winkels op 10 minuten loopafstand en een bushalte naar het centrum voor de deur.


Er zijn 21 plaatsen in individuele woningen en 14 plaatsen in drie groepswoningen.

Twee woningen zijn ingericht voor groepswonen (4 personen per groep). Ieder heeft een eigen zit-/slaapkamer en er is per woning een gezamenlijke huiskamer, keuken, wc en douche. Het huishouden regelen de cliënten onderling, met ondersteuning van de begeleiding.

De overige woningen aan de Hoge Naarderweg zijn ingericht als individuele woningen. Hier beschikt elke cliënt over twee eigen ruimtes: een slaapkamer en een woonkamer met keukenhoek. De cliënten hebben een gezamenlijke opgang, wc en douche.

Dependances:
Vanuit de Hoge Naarderweg wordt er ook begeleiding geboden aan een groepswoning voor vier personen aan de Tapijtstraat in Hilversum. In deze woning beschikt elke cliënt over een eigen woon-/slaapkamer. Er is een gezamenlijke huiskamer, keuken, badkamer en toilet. 
De bovenverdiepingen aan de Tapijtstraat bestaan uit verschillende hat-eenheden (woonkamer met open keuken, slaapkamer, toilet en badkamer) waar bewoners een zelfstandig huishouden voeren.

In de Wirixstraat wonen momenteel zeven mensen met een eigen woon/slaapkamer met wc en douche. Er is een gezamenlijke ruimte met de mogelijkheid om voor de groep te koken.

Begeleiding

Wonen in de woonvoorziening Hoge Naarderweg in Hilversum is zo normaal mogelijk. Uitgangspunt van onze begeleiding is dat de cliënt zelf beschikt over zijn of haar leven en dat de begeleiding in samenspraak alleen ingezet wordt waar dat wenselijk of noodzakelijk is. Dus zelfstandig waar mogelijk en begeleiding waar nodig. 

In de inloopruimte aan de Hoge Naarderweg is twee keer per dag een spreekuur. Cliënten kunnen daar terecht voor begeleiding en medicatie, of gewoon om een kopje koffie te drinken en een praatje te maken. Onze begeleidingsstijl is huiselijk, structurerend en individueel.

(re) creatieve activiteiten

We vinden het belangrijk dat de cliënten naar vermogen enige dagbesteding hebben, in principe buitenshuis. Waar nodig wordt begeleiding geboden bij het vinden van een zinvolle daginvulling.

In de inloopruimte worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals samen eten, video’s kijken of muziek luisteren. Af en toe is er een kooktraining. Een paar keer per week wordt de inloopruimte gebruikt als ontmoetingsplek voor en door cliënten. Samen met cliënten kijken we steeds naar de activiteiten die we uitvoeren en bespreken we ideeën voor de toekomst.